Bo xao cay

Pokud máte rádi pálivá jídla, musíte ochutnat "Bo xao cay". Jde o restované hovězí maso se zeleninou v pálivé omáčce podávané s vařenou jasmínovou rýží. Tento pikantní pokrm se tedy skládá z hovězího masa, zeleniny a pálivé omáčky. Hovězí maso je měkké a bohaté a přidání pikantního chilli mu dodává mimořádně příjemnou chuť.
Je to oblíbené a uspokojivé jídlo ve vietnamské kuchyni, které kombinuje chutě jemného hovězího masa, křupavé zeleniny, pálivosti a aromatického koření.
- Historie -
Bo xao cay dnes najdete ve vietnamských restauracích a pochutnávají si na něm místní i návštěvníci. Není známo, jak pokrm vzniknul, ale nejspíše se vyvinul v důsledku experimentování vietnamských kuchařů s různými příchutěmi a přísadami. Restování je běžnou kuchařskou technikou ve vietnamské kuchyni a přidání kořeněných přísad odráží vietnamskou preferenci výrazných a robustních chutí. Použití na tenké plátky nakrájeného hovězího masa, různé zeleniny a pikantních chilli papriček nebo chilli omáčky ukazuje kreativitu a přizpůsobivost vietnamské kuchyně.